Råd och stöd

På Högastensskolan finns en skolsköterska, skolläkare, skolpsykolog, kurator och studievägledare som eleverna kan vända sig till för att få råd och stöd.

För att våra elever ska kunna utvecklas och lära sig så mycket som möjligt måste de må bra. Elevhälsan finns till för att stötta eleverna och för att skapa en trivsam miljö i skolan. Till oss kan eleverna komma med alla sorters problem, stora som små. Vi har tystnadsplikt.

Skolsköterska

Jessica Andersson
jessica.andersson4@helsingborg.se
Telefon: 042-10 74 02 eller 0733-62 75 96

Skolläkare

Eva Zembron-Björk
Ta kontakt med skolsköterskan för bokning av läkartid.

Skolkurator

Christel Gustavsson
christel.gustavsson@helsingborg.se

Skolpsykolog

Hanny Dahl
hanny.dahl@helsingborg.se

Studievägledning

Till studievägledaren kan eleverna gå för att diskutera sin framtid och få vägledning. De kan till exempel få hjälp med vilket gymnasieprogram de ska välja och vad som krävs för att komma in på sitt val. Hon tar även fram information om olika yrken och berättar hur arbetsmarknaden ser ut.

Studievägledare

Ellenor Storm