Världen i perspektiv-profil

Vill du vara med och påverka samhället vi lever i? Är du nyfiken på andra människors villkor och värderingar? Vill du göra skillnad för andra människor? Då kan skolans nyaste profil Världen i perspektiv vara för dig.

Skolan ska främja sina elevers förståelse för andra människor. Profilen Världen i perspektiv har en samhällsvetenskaplig inriktning där vi utgår från dina funderingar och din kreativitet kring att göra skillnad. Här får du arbeta i projektform för att leva dig in i och förstå andra människors situation. Du kan välja profilen från årskurs 7.

Profilens fokus är:

• Det räcker med en människa för att göra skillnad.
  • Vi skapar det samhälle vi lever i.
  • Vi kan påverka samhället vi lever i.

Den här profilen genomsyras av medmänsklighet. Genom etiska diskussioner och delaktighet får du förståelse för hur vi kan göra skillnad för andra i det lilla och i det stora. Du och dina kamrater vill kanske besöka ett boende för asylsökande, Hemlösas hus eller Läkare utan gränser. Du kommer kanske att hålla ett föredrag för elever och lärare på skolan om hur UNICEF arbetar, eller starta en leksaksinsamling för nyanlända barn.

– Det är mycket upp till eleverna om vad profilen får för innehåll, säger Karin Nolin som är lärare på profilen. Profilen har ingen fast planering utan vi utgår från elevernas intresse hela tiden. Jag förväntar mig många diskussioner om etik och värderingar!