Världen i perspektiv

Vill du vara med och påverka samhället vi lever i? Är du nyfiken på andra människors villkor och värderingar? Vill du göra skillnad för andra människor? Profilen startade år 2014 och är helt unik - den finns inte på några andra skolor i Sverige! 

Du som väljer denna profil får möjlighet att på skoltid engagera dig i frågor du tycker är viktiga. Utifrån erfarenhet och kreativitet får du konkret vara med och göra skillnad, i det lilla eller stora, för några få eller många.

Här arbetar vi i projektform och gör allt från att tillverka armband, samla in begagnade leksaker som sedan blir julklappar, delta på skolans FN-konsert, anordna aktivitetsdagar för elever på skolan, åka på studiebesök till att anordna disco på skolan. 

Eleverna i V.I.P har samlat in och skänkt pengar till olika välgörenhetsorganisationer, bla. Unicef, Läkare utan Gränser, BRIS och Barncancerfonden. Totalt de här åren har vi kunnat skänka över 100 000 kr!

– Det är mycket upp till eleverna om vad profilen får för innehåll, säger Karin Nolin som är lärare på profilen. Profilen har ingen fast planering utan vi utgår från elevernas intresse hela tiden. 

Följ oss gärna på instagram @vip_profilen_hogasten