Musik

Älskar du musik? Vill du lära dig spela din favoritmusik? Eller testa på ett instrument som du alltid önskat lära dig? Eller vill du kanske bara bättra på din musikkunskap lite? Då är musikprofilen något för dig.

Här har du möjlighet att utveckla dina förmågor inom musikens olika områden och är själv med i processen att ta fram material. Eleverna på musikprofilen är med och tar fram förslag på musik som ni ska spela med målet att spela upp för publik.

Från årskurs 7 har du möjlighet att välja mellan två inriktningar: Musik ensemble och Musik allmän. Musik ensemble innebär att vi övar på det som behövs för ett lyckat framträdande, bland annat samspel, scennärvaro och ljudteknik. På Musik allmän arbetar eleven enskilt utifrån egna mål med fokus på utveckling. Målet kan då vara att skapa musik, utveckla sina kunskaper inom gehörs- och musiklära, arbeta med musikproduktion, fördjupa sina kunskaper i sitt favoritinstrument eller lära sig bemästra ett helt nytt. Eller kanske något helt annat? Lektionsinnehållet och målet skapas av dig i samråd med lärarna, som sedan också finns behjälpliga under arbetets gång.

Till vårt förfogande har vi en stor musiksal, ljus- och ljudanläggning och grupplokaler. Vi producerar musik, antingen live eller med hjälp av musikprogram, på våra datorer.

Följ oss gärna på Instagram @hogastenmusik