error

Mediaprofil

Vill du lära dig mer om film och foto? Eller vill du lära dig att programmera? Eller på andra sätt använda din kreativitet med hjälp av teknik? Då är mediaprofilen något för dig.

Elever har möjlighet att välja media som profilämne och därmed få sextio till åttio minuter mediaundervisning i veckan. Här får du allt mer fria händer till att skapa utifrån intresse.

Skolan har bland annat en 3D-skrivare för att skriva ut modeller som har skapats i programmet Tinkercad. Vi programmerar våra två drönare som vi sedan flyger med i mediateket. Är du intresserad av film? Vi har två gimbals som gör att filmning med smartphones blir smidigare och ger mer möjligheter.

Arbeta med eget projekt

På mediaprofilen är vår ambition att du ska arbeta med det du är intresserad av. Vi har haft elever som har hjälpt till att göra en informationsfilm om skolan – från att skriva manus, film och till sist redigera materialet till en färdig film. På mediaprofilen får du stor frihet att arbeta självständigt med dina egna projekt inom media.