Hantverk

För dig som gillar att skapa med händerna, få utlopp för sin kreativitet och bli duktig inom olika hantverkstekniker är hantverksprofilen ett perfekt val.

Du kan välja mellan trä- och metallhantverk och textilhantverk. På hantverksprofilen får du prova på en mängd olika tekniker som du inte hinner med under en vanlig slöjdlektion. Du kan också välja att fördjupa dig i en viss teknik och utveckla dig inom denna.

Syftet med trä- och metallhantverksprofilen är att ge eleverna en större trygghet när det gäller att kunna hantera olika verktyg och maskiner och att lära känna olika sorters material och dess begränsningar. Bara fantasin sätter gränser.

Gemensamt för både textil- och trä och metallhantverksprofilerna är att undervisningen formas utifrån elevernas egna intressen och det är viktigt att eleverna får möjlighet att tänka fritt och kreativt. För den som ändå vill ha lite vägledning finns det en mängd böcker, youtube-klipp och uppslag varifrån eleverna kan inhämta inspiration och idéer till sina projekt.

I slöjdsalarna hänger dessutom elevernas färdiggjorda alster, som kan fungera som inspiration för deras kompisar. Hantverkssalarna ligger i anslutning till varandra och är välutrustade med alla redskap man kan tänkas behöva för sitt hantverk.