Musikprofil

Älskar du musik? Vill du lära dig spela din favoritmusik? Eller testa på ett instrument som du alltid önskat lära dig? Eller kanske vill du bara bättra på din musikkunskap lite? Då är musikprofilen på Högastensskolan något för dig.

Från årskurs 4-9 har eleverna på Högastensskolans musikprofil musik två timmar i veckan. Här har de möjlighet att spela instrument och även i viss mån välja musik utifrån eget intresse. När terminen startar har eleverna med sig ett antal förslag på låtar som de skulle vilja lära sig att spela. Och sedan röstar hela gruppen igenom vilka låtar som ska hamna i fokus under terminens gång.

Hela tiden ligger fokus på den enskildes intresse för musiken och därigenom bildas olika samarbeten inom gruppen. Under terminens gång spelar eleverna en mängd konserter på olika ställen i Helsingborg. Den största och årligen återkommande är en offentlig spelning på The Tivoli i Helsingborg.

Stort eget ansvar

Eleverna på Högastensskolans musikprofil har möjlighet att ta stort eget ansvar för sin undervisning. När eleverna går ur årskurs 9 är målet att de ska kunna lyssna ut låtar, plocka fram ackord och stämmor, göra låten till sin egen och framföra den på sitt eget sätt. Eleverna uppmuntras även till att, utifrån intresse, starta egna musikprojekt på fritiden.

Till vårt förfogande har vi en stor musiksal, ljus, ljudanläggning och grupplokaler. Vi producerar musik, antingen live eller med hjälp av moderna musikprogram på våra datorer.