Mediaprofil

Vill du lära dig mer om film och foto? Eller vill du lära dig att programera? Arbeta med bildbehandling, layout och webb? Animera och studiofotografera? Eller på andra sätt använda din kreativitet med hjälp av teknik? Då är mediaprofilen något för dig.

Elever har möjlighet att välja media som profilämne och därmed få två timmar mediaundervisning i veckan. Här får du allt mer fria händer till att skapa utifrån intresse.

Skolan har modern teknik och det sista tillskottet till tekniken är små robotar som eleverna lärs sig att programera

– Jag har lärt mig mycket om hur man bildbehandlar och skapar film, säger Frida.

Arbeta med eget projekt

Med jämna mellanrum bjuder vi in externa föreläsare som kan inspirera och berätta kring ett specifikt ämne. Bland annat har vi haft filmskaparen Robert Lillhonga på besök. I årskurs 9 får eleverna arbeta med ett eget projekt. Allt från att skapa en egen hemsida, driva en blogg, producera film, arbeta med mer avancerad programering. Bara fantasin sätter gränser.