Idrottsprofil

Idrottsprofilen är perfekt för dig som älskar idrott och som skulle vilja ha mer möjlighet att fördjupa dig i olika former för idrott. Idrottsprofilen följer i stort samma upplägg som den vanliga idrotten.

Eleverna på idrottsprofilen får bland annat prova på olika bollsporter som fotboll och handboll. Simning, tennis och aerobics är också populärt, liksom styrketräning. En annan viktig del inom idrottsprofilen är sambandet mellan kost och motion. Eleverna får kunskap kring hälsoaspekter och lär sig reflektera kring sin egen träning och kosthållning.

Större ansvar med åldern

Upplägget på idrottsprofilen styrs mycket av elevernas intresse. Ju äldre de blir desto mer får de dessutom möjlighet att påverka sin egen idrottsundervisning.