Om oss

På Högastensskolan har vi skapande i fokus. Att få skapa och uttrycka sig på olika sätt genom bild, musik och form gör det roligare att lära. Barn intresserar sig och har talang för olika saker. Vi är duktiga på att möta ditt barns behov och utgå ifrån det i vårt arbete.

Med en målmedveten pedagogik ger vi våra elever nödvändiga baskunskaper samtidigt som vi värnar om skolans kreativa och kulturella profiler. Från årskurs 4 får eleverna möjlighet att välja ett profilämne som följer dem genom åren. De kan välja mellan idrott, media, musik och hantverk. I årskurs 7 tillkommer den samhällsinriktade profilen Världen i perspektiv, VIP, som ett profilval. Vi satsar mycket på digital teknik och skolan har utrustats för att du som elev ska vara redo att möta framtiden. Robotar och programmering är nya spännande inslag i undervisningen.

Vi ser möjligheter

På Högasten möter du en verksamhet med mycket delaktighet som redan från förskolan utgår ifrån barnens behov och barnens drömmar. Vi utgår ifrån att det finns en möjlighet hos varje barn, en möjlighet som vi ser och utvecklar. Vi vill att ditt barn ska känna att det duger och veta vad det är bra på. Att få lov att bli bra på något smittar av sig till andra ämnen – det blir roligt. För att utveckla självkänslan hos våra elever lägger vi fokus på det som fungerar och det som är bra. Känslan av att allt är möjligt bygger tilltro till den egna förmågan.

Kreativ miljö – inne och ute

Med närhet till stad, hav och grönområden samt med goda kommunikationer ligger Högastensskolan på bästa läge i södra Helsingborg. Skolan byggdes om 2001 och erbjuder idag stora ljusa arbetsrum och en grön och inspirerande utemiljö. Högastensskolan är en F-9 skola med totalt 420 elever.

Eleverna har ljusa arbetsrum med uteplatser. I den välutrustade NO-salen gör eleverna de experiment som är nödvändiga för att ge dem en förståelse för de kemiska och fysikaliska krafter som verkar omkring oss. Vi har även en stor musiksal, samt en ny idrottshall som rymmer skolans alla idrotter. Hjärtat i hela skolans verksamhet är det toppmoderna mediateket med datorer, studieplatser och bibliotek. Utemiljön är välplanerad och fin. De små gårdarna mellan huslängorna är sköna gröna rum för alla.