Fritidshem

Välkommen till Högastensskolans fritidshem! Här finns det något för varje barn. Vare sig du gillar att baka, snickra, pyssla, spela datorspel, leka utomhus eller fördriva din tid här på annat sätt. På loven gör vi utflykter med barnen för att upptäcka nya saker i och omkring Helsingborg.

På Högastensskolans fritidshem är cirka 75 barn inskrivna och här arbetar sex pedagoger. Vi finns i trevliga byggnader i anslutning till Högastensskolan. Omgivna av grönytor och med klätterställningar, gungor, spelplaner och pingisbord. Även inomhus har vi ett rikt erbjudande av fritidsaktiviteter. Vi har bland annat ett musikrum, busrum, datorrum, snickarrum, ett filmrum där vi ser på film tillsammans med jämna mellanrum och en ”affär” där barnen kan öva sina servicekunskaper.

Vi har även fredagsbak där några av barnen kan hjälpa till att baka bröd till mellanmålet. På loven åker vi iväg tillsammans på utflykter. Barnen har bland annat varit på teater, museum och på Komtek på Fredriksdalsskolan där de fått prova på teknik.

Hämtning och lämning

Vid hämtning av ditt barn vill vi alltid att du kommer och hälsar så att vi vet att ditt barn har blivit hämtat. Om ditt barn inte ska vara hos oss på grund av sjukdom eller ledighet så ska du meddela detta på telefon 042-10 76 55.

Morgonomsorgen är öppen klockan 06.30-08:00 och håller till inne på fritidshemmet. Frukost serveras då klockan 07:00. Fritidshemmet öppnar för eftermiddagen klockan 13:00 och vi äter mellanmål 14:30. Fritidshemmet stänger 18:15.